Tímár Enikőé ismét a zsűri díja a Miért szeretem Szlovákiát, miért szeretem a szlovák nyelvet elnevezésű esszéíró versenyben

By , 2016. május 16., hétfő

Iskolánkban az idén is Tímár Enikő, a 4. osztály tanulója kapcsolódott be a Miért szeretem Szlovákiát, miért szeretem a szlovák nyelvet elnevezésű országos esszéíró versenybe  csodálatos fogalmazásával.

A mű még januárban íródott, a címben feltett kérdésre Enikő szerint nagyon egyszerű a válasz: Szlovákiában páratlan szépségű a természet. Az erdők, mezők, a tűlevelű fák  lombjának illata, a vízesések és a csörgedező hegyi patakok csobogása leírhatatlan élmény, amelyet az embernek át kell élnie. Enikő nyitott szemmel jár a világban, és megállapította, hogy az utóbbi időben az embereken kezd eluralkodni a melankólia és a szomorúság, amelyet az irodalmi alkotások és a filmek is hűen tükröznek, talán azért, mert a valóságot ábrázolják, amelyet elég rosszul viselünk.

Enikő méltán vívta ki a bíráló bizottság elismerését kimagasló munkájával, amelyet a zsűri díjával jutalmaztak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 8-án kerül sor Érsekújvárban, amelyen Enikő sajnos nem tud résztvenni, mert máshol fogja bizonyítani  kimagasló tehetségét, ezúttal a felvételiztető bizottság előtt.

Enikő, a díjhoz szívből gratulálunk, őszintén köszönjük, hogy gimnáziumi tanulmányaid idején  kimagasló eredményeiddel öregbítetted iskolánk jó hírnevét, a felvételiken pedig sok sikert kívánunk!