Bild Projekt a 2014/2015-ös tanévben

By , 2015. június 23., kedd

Gimnáziumunk  17 tanulója  vett részt az idén  a Goethe Intézet Das Bild der Anderen elnevezésű nemzetközi projektjében az European Schools Projekt keretében. Kezdő németes tanulók számára ez az  e – Learning – módszer  lehetőséget nyújt arra, hogy diákjaink idegen nyelven meséljenek magukról, kérdéseket tegyenek fel, megismerjék más kulturális háttérrel rendelkező  országok hasonló korú fiataljainak hétköznapjait, hogy megtudjuk, kik is ők valójában, és hogyan is élnek.

A tanév  második felében a žnini /Lengyelország/ Zespól Publicznych Szkól, Gimnazjum középiskolával és gimnáziummal vettük fel a kapcsolatot. Megkeresésünkre Dawid Bogucki német szakos tanár reagált  nagyon lelkesen., akinek a növendékeiben nemcsak szimpatikus, hanem igencsak buzgó mailpartnereket ismertünk meg, akik őszinte igyekezettel vetették bele magukat a munkába a mi diákjainkkal együtt.

A Goethe Intézet 143.A szám alatt nyilvántartott projektjébe a 2014/2015-ös tanévben szorgalmas levelezésükkel a következő tanulók kapcsolódtak be:

Nagy Noémi- Hania Juchniewicz

Zajacz Réka- Natalia Dziabacińska

Mészáros Rebeka- Kornelia Kuras

Goda Viktória- Marcelina Kaczmarek

Pásztor Dorottya-  Ania Brzykcy

Zubnár Kitti- Kasia Kobusińska

Kemencei Vivien- Paulina Kuras

Lőrincz Péter-  Jania Ksieska

Hőnyi Julianna- Weronika Malak

Pólya Tamara- Magda Lisiecka 

Bódis Mihály- Samanta Kulik

Ábel Dávid- Martyna Kwiatkovska

Kovács Ernő- Weronika Zakaszewska

Trnavsky Katalin-Karolina Marzec

Meliska Zsuzsa-Zuzana Walczak

Mézes Angéla-Zosia Ferens,  Diana Bielecka

Riedl Regina- Natalia Kranz

Idei munkátokért hálás  köszönet, remélem, a következő tanévben is ugyanolyan kedvvel és  lendülettel folytatódik majd a levelezés, mint az idén, és még sok érdekes információt tudunk meg lengyel mailpartnereinkről.

/A fotókon a lengyel diáklányok láthatók tanárukkal Dawid Boguckival és Jacek Pietraszkoval, az iskola igazgatójával/

Dóka Erika