Fényes siker a Szlovák Nyelvi és Irodalmi Olimpián Érsekújvárban

By , 2014. február 11., kedd

Hatodik alkalommal rendezték meg 2014. II.7-én Érsekújvárban a Szlovák Nyelvi és Irodalmi Olimpia kerületi fordulóját, amelyen már hagyományosan egyetlen magyar iskolaként veszünk részt  kezdetektől fogva. Idén iskolánkat Tímár Enikő, a második osztály tanulója képviselte e rangos rendezvényen, amelyen nagy sikert aratott.

A verseny kétfordulós:  az írásos rész áll egy szövegértelmezési, nyelvtani, irodalomelméleti tesztből, valamint egy szövegtranszformációs feladatból. A  szóbeli résszel, amelynek idei témája az interaktív kommunikáció volt, csupán azon kilenc tanuló számára folytatódott a küzdelem, akik a legjobb eredményeket érték el.  Enikőnek sikerült kiharcolnia, hogy bejusson a második körbe, és  az összesítésben az előkelő 5. helyen végzett maga mögé utasitva a népes mezőny többi tagját.

Ismét bizonyítottuk, hogy diákjaink a legjobbak közé tudnak kerülni a szlovák iskolák számára meghirdetett versenyekben is, de mint mindennek az életben, ennek is ára van:  időigényes,  alapos felkészülés és rendszeres tanulás. A siker viszont  hamar feledteti a fáradságos munkát, érdemes tehát tanulni.

Enikőnek szívből gratulálunk, a továbbiakban pedig sok kitartást és számtalan nagyszerű eredményt   kívánunk.

Dóka Erika