Halloween-konferencia

By , 2013. november 24., vasárnap

A konferenciát november nyolcadikán, immár tizenötödik alkalommal szerveztük és tartottuk iskolánk angol szaktantermében. Meghívott vendégeink között üdvözölhettük a farnadi, zselízi és kéméndi, valamint a szlovák gimnázium tanulóit is. A rövid szünettel egybekötött kétórás rendezvény tulajdonképpen versenyfeladatok megoldásából állt, a tanulók munkáit elbíráló zsűri tagjai a meghívott iskolák pedagógusai voltak. A tanulók csoportokban versenyeztek, mindegyik csoport különféle feladatokat kapott.

Az első feladat az volt, hogy a résztvevők imát írjanak valamely kelta istenséghez, a legtöbben a boldogság istenét választották. Az imák nagyszerű kéréseket tartalmaztak.

Második feladatként egy koszorút kellett készíteni különféle papírokból és levelekből, aztán mindehhez csatolni kellett egy levelet, mitől véd bennünket a „talizmán”. Érdekes ötletek voltak, csodás koszorúk születtek.

A következő feladat teafőzés volt. Különleges teát kellett főzni olyan adalékenyagokból, amelyek szintén nem hétköznapiak – ilyen volt például a vérfarkasvér.

Utolsó feladatként a versenyzőknek különféle nehézségű keresztrejtvényeket kellett kitölteniük, a megfejtés egy Halloween-nel kapcsolatos kifejezés volt.

A versenyfeladatok után beiktatott szünetben finom süteményeket és tízórait kaptunk. Egész idő alatt kiválóan szórakoztunk, szemmel láthatóan nagyszerűen együttműködtek a csapatok, igazi családias hangulat övezte a találkozót. A konferencia zárórészében közös éneket énekeltünk egy boszorkányról. Reméljük, jövőre is megszervezhetjük ezt a színvonalas találkozót!