Huszonhét kilencedikes a gimnáziumban

By , 2012. december 13., csütörtök

2012.12.12-én, ezen a számmisztikusok által is várva várt napon, egy nagyon vidám csoport látogatott el iskolánkba. Később kiderült, hogy nemcsak vidámak, hanem nagyon ügyesek is.

Ezen a napon tartottuk a hagyományos nyitott napot. A meghívót eljuttattuk a régió alapiskoláinak végzős tanulóihoz is, akik nagy döntés előtt állnak: Hová tovább? Huszonhét érdeklődő ült be a padokba, és várta kíváncsian a további fejleményeket.

Elsőként a gimnázium igazgatónője üdvözölte a vendégeket, majd felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy a 2013/2014-e tanév leendő elsőseinek bizony már felvételi vizsgát kell tenniük magyar nyelvből és irodalomból, szlovák nyelvből és szlovák irodalomból és matematikából. A felvételi vizsgák 2013. május 13-án és 16-án lesznek.

Ezt követően a vendégek betekintést nyertek a gimnazista élet mindennapjaiba a Baka Viktor, I. osztályos tanulónk által készített prezentációnak köszönhetően. Majd következett az első találkozó – remélhetőleg a leendő – tanáraikkal: Dóka Erika, Jankus Zsolt, Šoóky Krisztián személyében. A nap végeztével mindhárman egyhangúlag megállapították, hogy egy nagyon okos, ügyes, a tudásra fogékony csoport találkozott a gimnáziumban.

Bízunk benne, hogy ők is hasonlóan kellemes élményekkel térhettek haza, és reméljük, sokukkal majd májusban újra találkozunk.

Az eseményről fényképek is készültek, amelyek az alábbi elérhetőségen tekinthetőek meg: Picasa album.