A Rákellenes liga előadásai és a mellrák elleni Avon felvonulás

By , 2012. June 28., Thursday

Június közepén elérkezett a várva-várt hosszú hétvége Pozsonyban, azaz a Rákellenes liga által szervezett előadások és az Avon támogatásával létrehozott mellrák elleni felvonulás. A műsor rendkívül jónak ígérkezett, emellett szabadidőt is kaptunk, amit tartalmasan ki is használtunk.

Pénteken négy előadást láthattunk: az egészséges táplálkozásról, anorexiáról és bulímiáról, hoszpicos gondoskodásról és a fájdalom kezeléséről. Ezután a „Miért (nem)  dohányoznak az iskolánkon?“ c. versenybe bekapcsolódott iskolák prezentációi következtek. Ezt követően szabad programot kaptunk, és mivel megtudtuk, hogy az Elnöki palotában nyitott nap van, úgy döntöttünk, megnézzük az elnök székhelyét. Érdekes volt azokat a helységeket végigjárni, amelyeket eddig csak a televízióban láthattunk.

Szombat délelőttre a prezentációk kiértékelésére került sor, ezt kővetően pedig a felvonulás következett. Az Eurovea épületétől indultunk, majd tettünk egy hosszú sétát a Dunaparton és a Hviezdoslav-téren fordultunk vissza, hogy az Eurovea-nál megtekintsük a műsort. Különböző előadókat (zenekarokat, táncosokat) láthattunk, továbbá az eseményt támogató hírességek is köszöntötték a tömeget. A résztvevőknek a rendezvény egész ideje alatt módjukban állt, hogy egy-egy apróság megvásárolásával támogassák a rákbetegek kezelését. A közös cél jelképeként pedig –visszaszámlálás után- az egész tömeg egyszerre engedett el egy-egy rózsaszín léggömböt.

Úgy vélem, az exkurzió további két tagjával együtt, azaz Martosy tanárnővel és Kis Markétával, egyetértünk abban, hogy ez a hétvége sok új élménnyel és információval tett gazdagabbá.

Jurkovsky Valéria