Kollár Berni Belgiumban járt

By , 2009. április 13., hétfő

2009. április 13. és 17. között Surján László képviselő úrnak köszönhetően egy tartalmas, élményekben gazdag kiránduláson vehettem részt Belgiumban.

Surján úrral a Rákóczi Mozgótáborban találkoztam. Azok között a szerencsés emberek között vagyok, akiket a képviselő úr pályamunkájuk alapján választott ki egy internetes honlap szerkesztéséhez. Mint karácsonyi meglepetésként ért a hír, hogy meghívást kaptunk Belgiumba.

Nagy izgalommal vágtunk neki a hosszú útnak. Az autóbusz, amivel utaztunk, Budapestről indult hajnali 3-kor. A 17 órás út után antwerpeni szállásunkhoz érkeztünk.

A következő napon három belga várost látogattunk meg, mégpedig Antwerpent, Gentet, Bruggest. Antwerpenben Rubens házát néztük meg majd az antwerpeni dómot.

BelgiumBelgium

A Schelde folyó partján buszba szálltunk és tovább utaztunk Gentbe. Gentben megcsodálhattuk az ottani székesegyházat. Rövid városnézés után a szabadidőnkben megrohamoztunk egy csokiboltot, ahol kis betekintést nyertünk a híres belga csoki készítésébe. Ezek után Brugges felé vettük az irányt.

Bruggesben először egy templomot néztünk meg majd egy hangulatos csónakázás során csodálhattuk a várost és annak nevezetességeit. Ezután egy kis szabadidőnk volt, ami nagyon hamar eltelt. Finom, bőséges vacsoránkat Surján úr társaságában és kötetlen beszélgetés mellett fogyasztottuk.

BelgiumBelgium

Antwerpen, Gent, Brugges után Brüsszel következett, ahol fő célunk az Európai Parlament megtekintése volt.

BelgiumBelgiumBelgiumBelgium

A parlamentben Surján úr várt minket, ahol politikai előadást tartott egy teremben. Majd az üléstermet nézhettük meg. Brüsszeli városnézés után szabadprogramunk volt. A vacsora ismét a képviselő úr társaságában zajlott. Vacsoránk után fényképezkedtünk, és hosszas búcsúzkodás után visszaindultunk a szálláshelyünkre, Antwerpenbe.

Csütörtökön hazafelé vettük az irányt, de útközben megálltunk Kölnben, ahol megnéztük a kölni dómot, és elfogyasztottunk egy igazi németes ebédet.

Belgium

Majd ismét egy hosszú út várt ránk, de hamar eltelt, mint ahogy Belgium felé is. De akkor még nem voltunk ennyi élménnyel gazdagabbak, mint amennyit ez alatt a pár felejthetetlen nap alatt élhettünk át.

Kollár Bernadett